PFA Invest udvider investeringsuniverset

PFA Invests Balance-afdelinger udvider nu investeringsuniverset ved at investere ca. otte procent af afdelingernes midler i en obligation, der har en underliggende eksponering mod primært københavnske kontorejendomme. Det skal sikre fortsat solide og stabile afkast i investeringsafdelingerne. 

Læs mere om afkast for PFA Invest her.

Attraktiv investeringsmulighed

Ejendomspriser udvikler sig ofte mere stabilt end aktiekurserne, hvilket er med til at reducere risikoen. Samtidig er huslejerne typisk indekseret og sikret på lange lejekontrakter. Det giver ejendomsinvesteringer en stabilitet og en beskyttelse mod inflation, som er svær at opnå med traditionelle obligationer. Til sammen gør det ejendomme attraktive for en portefølje og giver endnu et stærkt ben at stå på for balanceafdelingerne.

Investeringen udnytter PFA’s stærke investeringsmotor

Obligationen balance-afdelingerne investerer i, giver eksponering til PFA Pensions veletablerede ejendomsportefølje, som er en af Danmarks største og forvaltes af PFA Ejendomme. PFA Invest udnytter dermed de stordriftsfordele, der er ved at være en del af PFA’s stærke investeringsmotor.

PFA Ejendomme har en klar strategi for sin forvaltning af ejendomme, som bygger på årelang erfaring. Det betyder bl.a., at PFA Ejendomme har et godt forhold til sine lejere, hvilket er essentielt for at styre risikoen i porteføljen. Herudover gør størrelsen og erfaringen, at PFA Ejendomme bliver tilbudt nogle af de mest attraktive og unikke investeringer på ejendomsmarkedet i Danmark.

Fælles for ejendommene i PFA Ejendommes portefølje er, at de er velbeliggende, overvejende placeret i København og med solide lejere.

Hvorfor gør vi det nu?

Traditionelle obligationer har igennem de seneste mange år bidraget med attraktive afkast til balance-afdelingerne som følge af lav vækst og faldende renter. Nu ser det ud til, at væksten for alvor har fået fat, og vi er begyndt at se tegn på stigende inflation. Stigende inflation er normalt lig med stigende renter og dermed lavere afkast på traditionelle obligationer. PFA Asset Management mener derfor, at det er et godt tidspunkt at skifte over til en eksponering mod en bred og veletableret ejendomsportefølje.

Eksempler fra PFA Ejendommes portefølje som Balance-afdelingerne er eksponeret mod
    
Købmagergade, ejendomme, ejendomsportefølje 

Købmagergade 33-37
1150 København K

Lejes af Fritz Hansen, Fredericia Furniture, Momondo, Unity Technologies ApS, Sephora, Asics Danmark A/S, ARKET

 

Sundkrogsgade 3-5
2100 København Ø

Lejes af Kromann Reumert

Frederikskaj 12, ejendomme PFA 

Frederikskaj 12
2450 København SV

Lejes af Aalborg Universitet 

Hammerensgade, PFA Ejendomme 

Hammerensgade 4
1267 København K

Lejes af Danske Bank A/S, Grækenlands ambassade m.fl.