En investering bygget til fremtiden

Når du investerer i PFA Invest’s balancerede afdelinger, sætter du samtidig dine penge i solide mursten. Et unikt tiltag betyder nemlig, at PFA Invest’s balancerede afdelinger nu også indeholder PFA’s ejendomsobligation. Det betyder, at du som investor får en eksponering mod ejendomsmarkedet. Samlet set udgør ejendomme ca. 8 % i hver af de balancerede afdelinger. Det giver et forventet bedre afkast til dig fremover*.

*I tre ud af de fire scenarier, PFA benytter som hovedscenarier, vil ejendomme give et positivt bidrag til en balanceret portefølje. Bemærk, at afkast kan være både positive og negative. Historiske afkast er ikke garanti for fremtidige afkast.

Udviklingen i finansmarkederne skaber behov for nye kilder til afkast

Der sker meget på finansmarkederne i disse år, som kan betyde, at traditionelle kilder til afkast går en sværere fremtid i møde:
 
  • Renteniveauet er gennem en længere periode faldet markant og ligger på et historisk lavt niveau.
  • Obligationer har gennem de seneste mange år bidraget med attraktive afkast til balance-afdelingerne som følge af lav vækst og faldende renter.
  • Hvis renten fortsætter med at være lav, er der behov for et alternativ til obligationer i fremtiden.
  • På lidt længere sigt forventer PFA ikke, at de senere års uafbrudte fremgang på finansmarkederne vil fortsætte. Derfor har PFA Invest i år rustet op med ejendomme, der kan stabilisere afkastet.
I grafen ses en sammenligning af udviklingen i den danske 7-årige rente, Danske aktier og danske erhvervsejendomme.

Kilde: Sadolin & Albæk, Nordea og MSCI       

Hvorfor er investeringer i ejendomme interessante for dig?

Ejendomspriser udvikler sig ofte mere stabilt end aktiekurserne, hvilket er med til at reducere risikoen i din investering. Samtidig er huslejerne typisk indekseret og sikret på lange lejekontrakter. Det giver ejendomsinvesteringer en stabilitet og en beskyttelse mod inflation, som er svær at opnå med realkreditobligationer og lign. Til sammen gør det ejendomme attraktive for en portefølje og giver endnu et stærkt ben at stå på for balanceafdelingerne.

I PFA Invest er vi gode til at skabe attraktive afkast til vores kunder. Du får glæde af PFA’s investeringsspecialister, der forvalter mere end 500 mia. kr. og er eksperter i at skabe et godt langsigtet afkast*. Vores investeringsafdelinger ligger nummer et i uvildige opgørelser**, når man kigger på forholdet mellem afkast, risiko og omkostninger.

*Bemærk, at afkast kan være både positive og negative. Historiske afkast er ikke garanti for fremtidige afkast.

**Kilde: Morningstar analyse med data fra 31. august 2018

De balancerede afdelinger i PFA Invest

 

Morningstar tildeler stjerner ud fra seneste 3 års performance. Det højeste antal stjerner er fem. Afdelinger med mindre end 3 års historik modtager ikke stjerner.
Ovennævnte stjerner er pr. 30. april 2019. Historisk afkast er ikke garanti for fremtidigt afkast. Læs mere på morningstar.dk

Vil du høre mere?

Vil du høre mere om, hvordan du kan blive kunde i PFA Invest, så klik her og bliv kontaktet af en rådgiver fra PFA Bank.

Eksempler fra PFA Ejendommes portefølje som Balance-afdelingerne er eksponeret mod

Købmagergade, ejendomme, ejendomsportefølje 

Købmagergade 33-37
1150 København K

Lejes af Fritz Hansen, Fredericia Furniture, Momondo, Unity Technologies ApS, Sephora, Asics Danmark A/S, ARKET

 

Sundkrogsgade 3-5
2100 København Ø

Lejes af Kromann Reumert

Frederikskaj 12, ejendomme PFA 

Frederikskaj 12
2450 København SV

Lejes af Aalborg Universitet 

Hammerensgade, PFA Ejendomme 

Hammerensgade 4
1267 København K

Lejes af Danske Bank A/S, Grækenlands ambassade m.fl.